ssgbg.se
Evenemang

SSGs program
 

Generellt för alla event om inget annat anges separat.

Dörren öppnas kl 18.15 för medlemmar och entrén kostar 100kr, ingen föranmälan behövs.

För övriga öppnas dörren kl 18.30 och entrén kostar 150 kr.
Ytterdörren låses kl 18.55.

Evenemanget börjar kl 19.00.

Alla event är i SSG´s regi om inte annat anges.*Varannan onsdag är det Spirituellt kafferep med Malin och Sofia, med start den 7 februari.

Medlemmar 50 kr och Icke medlemmar 60 kr.

Vad du kan förvänta dig:

Vad händer med mig? Har du också tankar och känslor kring din spirituella/ andliga resa.

Kom och fika med oss så snackar vi om det som är viktigt för dig.

När vi, Malin och Sofia började vår personliga utveckling hade vi önskat att ett sådant här forum funnits och vill därför finnas där för andra.

Välkomna till en trevlig stund med hjärtliga energier!


Nya medlemskort för kalenderåret 2024 finns att köpa för 222:-

Dessa säljs i samband med våra aktiviteter på Karl Staaffsgatan 20A.
Förutom att du stöttar Göteborgs äldsta spiritualistiska förening och hjälper till att bevara den,

så kommer du att till reducerat pris kunna ta del av många föreläsningar, workshops, cirklar och seanser.


Medlemskort från andra spiritualistiska föreningar kring Göteborg gäller hos oss.
Maj
TORSDAGEN 2 MAJ KL 19.00-21.00 Grupp-ljudsession och Self-talk
Anders & Guni tar med dig på en resa genom intoning (stämning in till rätt frekvens) av 15 chakran samt öka upp ditt energifält för att få igång energiflödet i dig. Vitsen med Self-Talk Affirmationer, hur du pratar och tänker i din vardag skapar din verklighet, vart har du din tipping-point? Vilken känsla har du? Och hur du kan lita till din känsla och på så sätt förändra hur du tänker. En tanke skapar alltid en känsla i kroppen, en känsla är en tanke i rörelse.
Stark Intoning som vi använder är en stämning och aktivering av 15 Chakran och vi sätter även igång energiflödet i taurusfältet. Desto större energifält desto helare är du som människa och mera magnetisk för det du önskar.
Guni tolkar den runan du drar när du kommer, så att du lättare kan hitta din intention under sessionen. Vad kan du fokusera på för att få det mesta av aktiveringen?
Var ligger det som du minst av allt belyser i ditt inre?
Verkligen lyssna in och känn i din kropp. Var blir du berörd?
Kom gärna i god tid!


Anders Stark
Medium, healer, musiker, coach, författare, skräddare, konstnär
Guni Hernandez
Vala, läsare av runorakel, akashan, hebreisk numerologi, skräddare, kreativ skapare


Kreativ Utveckling
+46 707 884 995
www.kreativutveckling.comMÅNDAGEN 6 MAJ KL 19.00-20.30 Pamela med seans/lightsound

Jag heter Pamela och arbetar idag som medium, drömtydare och coach. Jag är bland annat utbildad i England. Jag älskar kärleken och glädjen andevärlden använder sig av när de förmedlar budskap och jag vill få dig att uppleva den känslan.
Kvällen kommer att innehålla mediumskap, lightsound och andeförmedling genom trancetal, och om vi hinner, tarottolkning.MÅNDAGEN 13 MAJ KL 19.00-21.00 - SJÄLVMEDKÄNSLA - Med Kina Nyman

VARMT VÄLKOMMEN till denna interaktiva föreläsning där du får bekanta dig med och prova på meditationer/ övningar i SJÄLVMEDKÄNSLA.
Vi dyker in i mindfulnessens ljuvliga rike och utforskar grunderna inom både mindfulnesspraktik och compassion/medkänsla. Forskningen menar att självmedkänsla är en av de mest kraftfulla inre resurserna vi har för att hantera svåra känslor och situationerr i livet.
Mer om självmedkänsla:
Självmedkänsla - eller Mindful Self Compassion har sina rötter i buddhistisk filosofi och meditationspraktik samt den moderna psykologin och består av tre delar; medkänsla med sig själv, mindfulness och mellanmänsklighet.
Självmedkänsla innebär att förhålla sig till sig själv med kärlek, förståelse och medkänsla när vi har det svårt istället för att falla in i självkritik och dömande, vilket vi människor oftast tenderar att göra. Det finns sedan nittiotalet en gren inom KBT-terapin som fokuserar särskilt på medkänsla som ett sätt att aktivera kroppens läkande trygghetssystem i samband med svåra känslor, depression och ångest.

Om Kina Nyman:
Kina är mindfulnesspedagog, yogalärare, akupressör och holistisk coach med dryga 15 års erfarenhet av att guida individer och grupper mot medveten och hållbar hälsa. Hon började sin egen inre resa som 20-åring och idag är hennes starka drivkraft att sprida kunskap om mindfulness som verktyg för inre och yttre hållbarhet, själsligt växande och en medkännande värld med hjärtat i centrum.
Kina är utbildad instruktör inom ramen för klinisk mindfulness men har även sedan tio år tillbaka praktiserat för buddhistiska lärare som Thich Nhat Hanh, Tara Brach och Michael Stone.
Läs mer om Kinas företag Närvarande Utbildningar (NU) på: https://narvarandeutbildningar.se och maila info@narvarandeutbildningar.se för alla former av funderingar.*ONSDAGEN 15 MAJ KL 19.00-21.00 Spirituellt kafferep med Malin och SofiaTORSDAGEN 16 MAJ KL 19.00-20.30 Storseans med medium Max
Göteborgsbaserade Medium Max bjuder till Storseans och fina möten med Nära och Kära.MÅNDAGEN 20 MAJ KL 19.00-21.00 Soul Journey med Charlotte på Heart Diamond - Väck ditt Hjärtas Diamant
Välkommen på en Själsresa där du, tillsammans med Charlotte på Heart Diamond - en clairvoyant medium och healer, kommer att guidas genom en själsresa för att upptäcka och utforska viktiga delar av dig själv.
Denna upplevelse inkluderar förmedling av personliga tydliga budskap från andra sidan och dina själsguider.
Under resans gång kommer du att få insikter och möjligheter att ansluta till ditt inre barn samtidigt som du erhåller vägledning för att höja dina vibrationer.
Njut även av hjärthealing som erbjuds under den guidade resan, vilket kommer att förstärka din upplevelse av inre balans och välbefinnande och öppna upp de dörrar som är viktiga för dig.TORSDAGEN 23 MAJ KL 19.00-20.30 Workshop - Heléne målar din själsbild
Heléne håller i kvällens workshop. Själsbilderna målas med strykjärn (som pensel) och bivaxfärger som smälts där på även kallat ”encustic art”. Encustic betyder ”att bränna in” och är en gammal konstform som tillämpades redan under antiken i Egypten. Heléne tonar in på dig, tar fram de färger som känns rätt och målar en bild till dig. Sedan tolkar hon denna genom att kanalisera ett budskap om exempelvis hur du är, vart du har varit, vart du är på väg, vad som är på väg in och på väg ut ur ditt liv osv. Hon kommer att visa oss hur det går till när man målar och en kortare genomgång av tolkning av bilderna.
Ambitionen är att samtliga deltagare skall få med sig en bild hem, vare sig du har målat den själv eller fått den målad av Heléne. Du kan också se den som ditt helt och hållet personliga tarotkort.
Heléne Gripenfors-Helander målar själsbilder, är Reikihealer, livsdesigner, ICF certifierad coach (International Coaching Federation), Certifierad handledare inom Sorgbearbetning och konstnär. Intresset för det mediala har funnits där i hela hennes liv, gåvan ligger i släkten. Önskar du kontakt med Heléne så når du henne på telefonnummer 0707-99 11 63 eller via mail helene@livsdesign.euMÅNDAGEN 27 MAJ KL 19.00-21.00 En annorlunda seans med Ulle

Via intuition ,kontakt, kanalisering med trollbordet bjuder jag in andevärlden att förmedla sina budskap. Andekontakt via trollbord är speciellt,vackert och fint. Bordet fungerar som en länk mellan våra olika världar. Jag älskar att jobba med mitt trollbord. Detta bord har varit med överallt i Sverige och förmedlat så mycket kärleksfulla budskap från andra sidan.
Jag som håller i kvällen heter Ulle Wageborn /Pippispirit.
Jag är utbildat medium ,arbetar med andlig -själslig vägledning och håller kurser och andliga cirklar i Göteborg. Jag jobbar med andra sidan intuitivt ,trollbord, kort och kanalisering.

Om du vill veta mer om mig så kontakta gärna på ullewageborn@gmail.com, samt Facebook och Instagram pippispirit.*ONSDAGEN 29 MAJ KL 19.00-21.00 Spirituellt kafferep med Malin och SofiaTORSDAGEN 30 MAJ KL 19.00-20.30 Seans med Linda Liv

Medium Linda Liv är bosatt på Åland och jobbar heltid som medium och healer. Hon tog sitt diplom i Spiritualistiskt mediumskap sommaren 2023. Vill ni lära känna henne inför seansen så finns hon både på Facebook och Instagram, samt har medverkat i poddar som All over the place podd, Uppvaket podcast och Kalcit och mirakler podcast.

Hemsida https://communicera.se/
Linda Liv håller seanser digitalt via zoom och har även hållit fysiska seanser både i Finland och Sverige.Juni
MÅNDAG 3 JUNI KL 19.00-20.30 Övningskväll med Nina Vingesand

Först blir en meditation och sedan tränar vi på uppkoppling och budskap. Våra guider och nära och kära är med oss och vi övar på att komma i kontakt och hålla deras energi.
På så sätt kan vi både hjälpa andra och lära känna oss själva på ett nytt sätt.
Nina började tidigt i sitt liv att fånga upp energin i sin omgivning som senare ledde till att utforska andra dimensioner inom sig själv. Nina har ett starkt vetande och en varm förståelse om det undermedvetna.

Vill du ha kontakt med Nina, så har hon mejl Insightfulhealingbynina@gmail.com eller telefon 0708-949 171MÅNDAGEN 10 JUNI KL 19.00-21.00 Föreläsning - Tarotkortens Symboler med Staffan Stridsberg


Jag brukar säga att tarot systemet med alla symboler är ett perfekt psykologiskt, filosofiskt och symboliskt verktyg för att lära känna sig själv och sin omvärld bättre. Alla bilder i tarotleken representerar vad det innebär att vara människa och vandra vägen genom livet.

Min förhoppning med den här föreläsningen är att berika människor med nya perspektiv och inspirera till en ny syn på tarot. Det handlar om så mycket mer än att spå i korten. De 78 kort som en tarotlek består av går att betrakta som kapitel i en bok. Tarotleken är en symbolisk bok om livet och vilka fantastiska möjligheter vi har att växa som människor.
Varmt välkomna.
Mvh, Staffan Stridsberg

Vi öppnar dörren kl 18.15 för medlemmar - 100 kr och kl 18.30 för icke medlemmar - 150 kr.LÖRDAGEN 15 JUNI - BLOMSHOLMS SKEPPSÄTTNING - ENDAST MEDLEMMAR

Vi i styrelsen vill gärna dela en trevlig upplevelse med er medlemmar. Om ni känner er intresserade, följ med till Blomsholms skeppssättning i Strömstad.

Njuta av naturen i Blomsholms skeppsättning
Vi har bokat en buss som tar oss dit och tillbaka. Framme i Blomsholm är tanken att vi samlas för en härlig meditation i den fascinerande naturen, domarringen i andan av Vikingatid. Det ges sedan tid att promenera runt en stund och känna in och njuta av naturen. 


Vi samlas utanför SSG-lokalen lördagen den 15 juni klockan 09.50, där bussen även kommer att hämta upp oss.
Vi åker från Blomsholm klockan 15.00 och åter vid lokalen ca kl 17.00. Vi bjuder på en lättare lunch och fika under resan.

Ta gärna med er något att sitta på.


Kostnad: 200 kr per person
För anmälan maila till ssggbg@outlook.com och betalning sker senast den 7 juni via swishnummer 123-108 94 16.
Skärmdumpa swishbetalningen och maila den tillbaka med bekräftelsen av anmälan.


Info om Blomsholms skeppsättning
Området runt Blomsholm inkluderar cirka 160 gravar från järnåldern, fördelade över sju separata gravfält. Här återfinns både storhögen, Grönehög och Bohusläns största domarring. Forskningar och utgrävningar har daterat flera av gravarna till perioden 400-600 e.Kr., vilket också tros vara tiden då det stora stenskeppet på åsen uppfördes.
Blomsholms skeppssättning räknas som en av de mest betydande fornlämningarna från järnåldern i hela Sverige. Det stora stenskeppet sträcker ut sig över 40 meter och består av 49 resta stenar. Utmärkande är de fyra meter höga stävstenarna som reser sig över långsidornas lägre stenar vilket ger skeppet en konkav profil.
Vem som förärades en sådan grav, om det ens är en sådan, är inte känt, men tanken med strukturen var att den skulle synas tydligt från den seglarled som för 1500 år sedan passerade några hundra meter längre bort. Då stod havet fem meter över dagens nivå och åkermarken längst ner i dalgången var en grund havsvik.
Runt skeppssättningen finns det också ett gravfält med omkring tjugo högar och stensättningar samt ett par resta stenar. Blomsholms skeppssättning, tillsammans med de andra gravarna i området, utgör en fascinerande heldagsutflykt in i tidens dimma, till en tid då vikingakungar seglade över haven och människor byggde monument åt deras bleknande minnen.
Hoppas att vi ses!